Lämna in din trasiga mobil

Det är inte helt ovanligt att vissa vill byta till en ny mobil varje år. Även det minsta lilla fel eller skada ses som den största anledning att köpa nytt, trots att det går minst lika bra att laga den. Det kan till exempel handla om en trasig skärm eller ett batteri som inte längre har samma kapacitet som tidigare. Genom att laga din gamla telefon bidrar du inte bara till mer pengar i plånboken, du ser även till att vara snäll mot miljön!

iphone 3Allt fler börjar att fokusera på miljö och hållbarhet i sin vardag. Det kan handla om att sopsortera i hemmet eller återvinna så mycket som möjligt. Ju mer miljötänk du har, desto bättre värld kommer du också att kunna leva i. Tittar man på hur avfallet från elektronik har ökat sedan 2000-talet är det verkligen oroväckande. Majoriteten av de elektroniska avfall som finns idag kommer nämligen från mobiltelefoner, men den extrema uppmaning till ständig konsumtion är också en stor bov i dramat.

Reparera istället för att köpa nytt

Det absolut vanligaste felet med de moderna mobiltelefonerna är att skärmen spricker. Dagens mobiltelefoner har skärmar som är tillverkade i glas, vilket gör att de snabbt blir sprickor om telefonen hamnar i golvet. Hos en reparatör som till exempel Appfix kan du få hjälp med alla olika typer av reparationer som du kan behöva för att få din telefon att kännas som ny igen. Du kommer att kunna laga din skärm, få hjälp med att byta till ett nytt batteri, laga högtalaren, laddporten och mycket mer. Visst kan det vara så att en reparation av telefonen blir kostsam, men med tanke på att de nyare modellerna kan kosta mellan 8000-11.000 kronor så går det ändå inte att jämföra. Din plånbok kommer att tacka dig och så även din omgivning.