Laga din iPhone

Har du köpt en ny iPhone 7, 8 eller kanske en iPhone X och redan lyckats tappa den i golvet så skärmen spruckit, repat displayen eller kanske rent av lyckats få fula bucklor i den? Oroa dig inte, det går att laga en trasig iPhone – och sedan kan det vara bra att införskaffa lite skärmskydd och skal eller fodral för att hindra framtida olyckor av samma kaliber.

Det finns nog inget mer sorgligt än när man lyckas paja sin iPhones skärm, speciellt när den är nyköpt. Många kanske till och med minns den video som cirkulerade på den stakars grabb som köat i timtals och sedan tappade sin splitternya iPhone 6 när han skulle visa upp den för en nyfiken reporter? Ett mardrömsscenario för de flesta iPhone-användarna troligtvis! Som tur är kan man alltid skicka in sin trasiga telefon till Mobilplaneten och så fixar dem den åt dig, oavsett om det är en sprucken skärm eller någon större skada det handlar om vilket man kan läsa mer om på deras hemsida http://mobilplaneten.se/. Men smartast är nog att skydda telefonen från början med ordentliga skydd – speciellt om det är en ny iPhone man köpt. Tips till dig som köpt en iPhone 7 eller 8 är att läsa MacWorlds guide i skal- och fodraldjungeln för där tipsar man nämligen om just de skydd som funkar allra bäst.

Dyrare att laga hos Apple än hos annan reparatör

Något som kan vara bra att hålla i tankarna om det skulle vara så att din skärm skulle gå sönder trots skydd är att det oftast är dyrare att be Apple laga den än om du går till någon annan. Till exempel skriver Svenska Dagbladet om vad Apple tar för att laga en iPhone X. Enligt uppgift från Apple själva kostar det en bra slant, nämligen 2 297 kronor bara för skärmen, och det kan jämföras med vad det kostar med en reparation av skärmen på en iPhone 8 Plus, vilket är ungefär 1 411 kronor. Inte speciellt billigt alltså!